SLOTTET VALENTINS MYSTERIER – opening at Backa teater March 25th 2022

JUST NU:

Posted: juni 25th, 2009 | Author: | Filed under: Okategoriserade | 1 Comment »

Recension: ”Slottet Valentins mysterier” på Backa teater | GP

Foto: Mats Kjelbye

SLOTTET VALENTINS MYSTERIER

Urpremiär 25 mars 2022 på Backa teater, Göteborg.

”Det finns inte mycket annat att göra än att bege sig till Backa och släppa fram sin inre Enya” DN

”…en teaterfest med extra allt” Kulturbloggen

”En fantasyslukande tonåring lär knappast bli besviken” Expressen

Ett mörkt, romantiskt fantasyäventyr om att lämna barndomen bakom sig.

Det enda Enya vet om världen bortom bergen är det hennes mamma berättat: där finns ett stort svart hav med människoätande monster och den blodröda himmeln brinner av en fruktansvärd eld. Det är strängt förbjudet att gå utanför skogarnas bevakade gränser. Men en natt sänker sig ett oväder över dalen. Åskan och stormen för Enya högst upp i bergen, och för första gången ser hon bortom dem. Där finns inget svart hav. Inga monster. Ingen blodröd himmel. Där finns slottet Valentin. Och Enya förstår att hon måste gå dit.

I en värld full av magi och märkligheter får vi följa Enyas resa in i slottet Valentins labyrinter.

Med inspiration av Ann Radcliffe, Kate Bush och gotiska myter ger vi er ett storslaget drama om begär, våld, kärlek och fruktan. Och om äventyret att växa upp. Det handlar om när barnets blick på livet och oss själva går förlorad. När vi får sätta ihop hela världen på nytt.

Manus & regi MALIN AXELSSON Scenografi och kostym ANNA DOLATA Koreografi AMANDA APETREA Medverkande SILAN MARIA BUDAK RASCHADEL DARWISHANDREAS FERRADA-NOLIYLVA GALLONELEFTHERIA GEROFOKAANNA HARLINGBENJAMIN MOLINERMATS NAHLINREBECCA RIGGOULF RÖNNERSTRANDOVE WOLF Kompositör ANDERS BLADDANIEL EKBORGKRISTINA ISSAJONAS REDIG Mask JOSEFIN EKERÅS Ljusdesign ANNA WEMMERT Dramaturg TOVA GERGE Illustration KIRSTI ABRAHAMSEN

MALIN AXELSSON FÅR HELA SVERIGE SOM SCEN

”Som konstnärlig ledare för Riksteatern barn och unga hoppas Malin Axelsson kunna ge den unga publiken scenupplevelser som de aldrig glömmer, förklarar hon i ett pressmeddelande.

”Vi ska göra konstnärligt utmanande scenkonst på Riksteatern barn och unga och våga vara ambitiösa”, säger hon, och tillägger att hon ser fram emot att få hela Sverige som scen.”

(Aftonbladet)

CHEFEN

av Malin Axelsson, i regi av Maria Löfgren

Spelas till och med 21 maj 2022 på  Malmö Stadsteater! Förlängd spelperiod!

""

Har du någon gång haft en chef? Varit chef själv, eller tänkt att du vill bli chef för att det där skulle jag göra så mycket bättre? Då kommer du definitivt känna igen dig i den här komedin. 

Jenny kommer in som ny chef på det stora företaget full av energi och längtan efter lösningar, som kommer hjälpa både henne och företaget att må och prestera bättre. Hon brinner för sina idéer och har gjort en genomarbetad powerpoint-presentation. Men Jenny går vilse in i en härva av omorganisation, mellanchefer och nytt effektivt management-tänk där inte ens chefscoachen verkar veta varför han är där. Vem är det som egentligen bestämmer och varför kan Robert inte fixa med kaffe och bananer utan att börja gråta? Efter ett medarbetarsamtal från helvetet tvingas Jenny att se nya sidor hos sig själv. Vem vill hon vara? Vad är det hon längtar efter? Blir det my way, eller the high way?

Chefen är en bisarr, rolig och mörk komedi på kontor med hög igenkänningsfaktor där en soffa från korridor 9C spelar en av huvudrollerna. För vem och vad får finnas kvar i företagets slimmade framtidsvisioner där chefen minsann hör vad du säger men redan är inne i nästa omorganisation och måste byta värdegrundsord i fikarummet.

Med Susanne Karlsson, Cecilia Lindqvist, Kataria Lundgren-Hugg, Erik Borgeke, Erik Olsson.

Scenografi och kostym
Koreografi
Dramaturg

DET FARLIGA

av Malin Axelsson, i regi av Johanna Salander

Spelas på Ögonblicksteatern! Förlängd spelperiod!

Foto: Johan Gunséus

Ebba och Ann är så olika som två människor kan bli. Det enda som förenar dem detta sommarlov är att de är uttråkade och ensamma intill det outhärdligas gräns. Den coola grannen Jack får idén att föra dem två samman, och oväntat tar en vild lek fart som snart kommer att leda till total katastrof. Det är en lek som handlar om vänskap, romantik, hästar, disco, hemligheter – och att närma sig det farliga så mycket att allting bränns och hjärtat rusar.

Det farliga är en mörk och komisk romance-saga om en vild lek som en sommar förändrar allt i två flickors liv. Det handlar om de innersta hemligheterna och rädslorna, det vi inte ens vet om oss själva, och om en tät gemenskap som är så stark att den till slut suddar ut gränsen mellan verklighet och fantasi.

Regi Johanna Salander
Kostym, scenbild Anna Eliasson
Musikkomposition Min Stora Sorg
Medverkande Sara Gallardo, Klara Wenner Tångring, Emil Grudemo El Hayek


One Comment on “JUST NU:”

  1. 1 Lina Forss said at 12:18 on mars 16th, 2012:

    Läste din The end, tack för en intressant och givande artikel. Sökte på Lisbeth Larsson som jag tycker om att lyssna till och hamnade hos dig.
    Allt väl till dig Malin.
    Lina


Leave a Reply