FLICKOR SOM FÖRSVINNER – opening at Riksteatern 29 September / Dramaten 15 December 2023

SLOTTET VALENTINS MYSTERIER

Urpremiär 19 mars Backa teater

Slottet Valentines mysterier är ett mörkt, romantiskt fantasyäventyr om det stora dramat att lämna barndomen bakom sig. Närmare tre timmars storslagen gotisk föreställning för alla från 13 år.

Det enda Enya vet om världen bortom bergen är det som hennes mamma berättat: där finns ett stort svart hav med människoätande monster, under en blodröd himmel som brinner av en fruktansvärd eld. Det är strängt förbjudet att träda utanför skogarnas hårt bevakade gränser. Men en natt sänker sig ett fruktansvärt oväder över dalen. Det är som om det har väntat på Enya hela hennes liv. Åskan och stormen för henne högst upp i bergen, och för första gången ser hon bortom dem. Där finns inget svart hav. Inga monster. Ingen blodröd himmel. Där finns slottet Valentin. Och Enya vet att hon måste gå dit.

I en värld full av magi och märkligheter får vi följa Enyas resa in i slottet Valentins labyrinter.

Med inspiration av Ann Radcliffe, Kate Bush och gotiska myter ger vi er ett storslaget drama om allt begär, våld, kärlek och fruktan som finns där i det ögonblick då vi växer upp, lämnar vår barnsliga blick på världen och oss själva bakom oss, och måste sätta ihop hela världen på nytt.

Urpremiär 19 mars 2022
Ålder från 13 år

Manus och regi Malin Axelsson Scenografi och kostym Anna Dolata Med Adel Darwish, Andreas Ferrada-Noli, Ylva Gallon, Eleftheria Gerofoka, Gunilla Johansson Gyllenspetz, Josefin Neldén, Ulf Rönnerstrand, Kjell Wilhelmsen, Ove Wolf m fl Musiker: Anders Blad, Daniel Ekborg, m fl