CHEFEN – opening october 6th 2020, Riksteatern/Stockholm City Theatre

Posted: juni 25th, 2009 | Author: | Filed under: Okategoriserade | 1 Comment »
Bildresultat för chefen stadsteatern axelssonAnders Johannisson och Frida Hallgren. Foto: Mathilda Rahm

CHEFEN

Manus och regi: Malin Axelsson

Turnépremiär 6 oktober 2020 på Riksteatern – i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern.

”2020 får den nyskrivna pjäsen Chefen urpremiär. Skriver och regisserar gör Malin Axelsson som i drygt 10 år varit chef, senast på Sveriges Radio Drama. Hennes sista dag som konstnärlig ledare där är den 29 november. Huvudrollen som mellanchefen Jenny spelas av Frida Hallgren. Pjäsen är en samproduktion mellan Kulturhuset Stadsteatern och Riksteatern med urpremiär vid Kulturhuset Stadsteatern våren 2020, nypremiär och påföljande Sverigeturné med Riksteatern hösten 2020.” Pressmeddelande från Kulturhuset Stadsteatern

INTERVJU om ”Chefen”, TT.

MONSIEUR VENUS

av Malin Axelsson, fritt efter Rachilde, Regi: Malin Axelsson

Premiär 28 november 2020 på Folkteatern Göteborg.

En dekadent och maxad saga om skapandets kraft.

Hösten 2020 sätter Folkteatern upp den erotiska romanen Monsieur Venus av Rachilde på Stora Scenen. För dramatisering och regi svarar Malin Axelsson, tidigare konstnärlig ledare på Sveriges Radio Drama och ung scen/öst. Göteborgs-baserade Malin Dahlström från Niki & The Dove står bakom den nykomponerade musiken.

Pseudonymen Rachilde (Marguerite Vallette-Eymery) skrev Monsieur Venus 1884, när hon bara var runt 20 år gammal, men det är först nu som den utkommit i svensk översättning. Romanen berättar historien om överklasskvinnan Raoule som blir besatt av en ung man, och beslutar sig för att göra honom till sitt eget konstprojekt. Steg för steg formar hon om honom i enlighet med sina begär, och snart finns inga gränser för hur långt hon kan gå. 

 – I Monsieur Venus förvandlas Folkteatern till en drömsk plats för lek, snusk och dekadens, ett ställe där begäret och fantasin styr. Framför allt berättar vi en historia om konstens roll i våra liv. Vad är det för krafter och begär som driver människans kreativitet?, säger Malin Axelsson.

Uppsättningen kommer att bjuda publiken på en maximalistisk, gotisk, dekadent fantasi, kantad av sång, mörker och mystik. 


One Comment on “”

  1. 1 Lina Forss said at 12:18 on mars 16th, 2012:

    Läste din The end, tack för en intressant och givande artikel. Sökte på Lisbeth Larsson som jag tycker om att lyssna till och hamnade hos dig.
    Allt väl till dig Malin.
    Lina


Leave a Reply